L'autòpsia practicada al nen de 8 anys que va morir en el domicili d'Elda, a Alacant, on hi va haver un assalt, en què la parella del seu pare d'acollida va ser emmordassada, no ha estat concloent pel que fa a la causa exacta de la mort, encara que apunta a una possible asfíxia.

Fonts de la investigació van informar ahir a l'agència Efe que aquesta seria una de les principals hipòtesis que s'estudien de moment, encara que no se'n descarten d'altres, ja que el menor, que tenia diverses patologies, no presentava signes externs de violència ni contusions.

A causa de la inconcreció dels resultats de l'examen forense d'ahir, també s'han enviat mostres biològiques del nen a l'Institut Nacional de Toxicologia, a Madrid, per veure si s'obtenen més dades que permetin aclarir-ho.

La Policia Nacional mantenia ahir «diverses línies d'investigació» per aclarir la mort del nen de 8 anys que va morir dimecres passat en un assalt al seu domicili d'Elda, a Alacant, en el qual també va ser agredida, amb ferides lleus, la parella del pare d'acollida del menor.

El delegat del govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, va assenyalar que s'estan efectuant diverses proves científiques i d'anàlisi, i que la investigació i la instrucció judicial (amb secret de sumari) es mantenen «en marxa».

Moragues va demanar ser «prudents i cauts» i «esperar els resultats definitius de la investigació per extreure alguna conclusió» al voltant d'aquest trist succés.

La Policia, que dijous va fer una reconstrucció dels fets en el domicili en presència de l'agredida, segueix treballant en inspeccions oculars, proves testificals i físiques, i també està pendent de les diferents fases de l'autòpsia del nen. «S'està investigant, tot està obert», va insistir el delegat del govern, que va repetir la idea que cal ser «prudents i cauts tenint en compte el secret de sumari».

Moragues va fer aquestes declaracions amb motiu d'una compareixença per informar de l'operació especial de trànsit en el retorn d'estiu.

Tot i que fins ara no hi hagut detencions, la policia seguia la pista de dos individus que portaven casc de moto com a presumptes autors de la mort i de l'agressió a la dona, que està embarassada d'uns quatre mesos i que va rebre ferides de caràcter lleu.

Els fets van passar cap a les 9 del vespre d'aquest dimecres passat després que una veïna alertés la Policia després de sentir un fort crit. Els agents van trobar dins de l'habitatge, situat al número 26 del carrer Quixot, la dona emmordassada i el menor amb aturada cardiorespiratòria (va morir poc després).

El succés ha causat gran estupor en aquesta localitat alacantina, on el pare d'acollida és molt conegut per ser entrenador d'atletisme, i l'Ajuntament va decretar un dia de dol oficial i la suspensió durant 24 hores de les activitats municipals. D'altra banda, ahir es va celebrar el funeral pel menor que va reunir uns 200 veïns d'aquest municipi alacantí.

El tanatori d'Elda-Petrer va celebrar ahir a les 11 del matí la missa amb funeral de cos present pel menor amb la presència de veïns, autoritats locals i familiars, inclòs el pare d'acollida i la dona agredida, que va rebre ferides lleus.

Després de l'emotiu acte litúrgic, el fèretre va ser conduït fins al cementiri de la localitat, on va tenir un seguici dels cercles pròxims a la família i el menor.