Les Corts de Castella-la Manxa van aprovar ahir amb els vots a favor del PSOE i Podem el pressupost de la comunitat per al 2017, el segon de l'Executiu d'Emiliano García-Page, que va tirar endavant després de la incorporació de la formació lila al govern regional.

Gairebé cinc mesos després que fos rebutjat el primer projecte de pressupostos per a aquest exercici i després de més de setze hores de debat, que va començar abans-d'ahir, els 17 diputats regionals del PSOE i Podem van votar a favor del text, que van rebutjar els parlamentaris del PP.

A més, van ser rebutjades amb els mateixos vots 238 esmenes parcials que mantenia vives el PP; i els dos diputats de Podem només es van unir a aquest grup per tirar endavant la proposta dirigida a destinar 300.000 euros a l'obertura de l'Hospitalito del Rey de Toledo com a residència de gent gran. Els comptes generals ascendeixen a 8.941 milions d'euros, fet que suposa uns 22 milions més que el text frustrat el 7 d'abril, i contemplen modificacions per 60 milions, fruit de la negociació amb Podem, a més d'una partida de 119 milions d'euros per a la posada en marxa del Pla de Garanties Ciutadanes.

El conseller d'Hisenda i Administracions Públiques, Juan Alfonso Ruiz Molina, va destacar que el pressupost aprovat ahir va «un pas més enllà en la recuperació social i econòmica» de Castella-la Manxa iniciada fa dos anys, i alhora va dir que és un «punt i seguit» per al pressupost del 2018, que ja ha iniciat la seva tramitació.