La secretària general d'ERC, Marta Rovira, va assegurar ahir davant el Consell Nacional del seu partit que ja tenen «a punt la resposta democràtica» a «un estat immobilista que nega recursos al benestar de les persones» i que aquesta resposta és: «urnes, referèndum i 1 d'octubre».

La secretària general d'ERC va remarcar que aquesta resposta democràtica la genera «el bloqueig constant d'una Espanya uniforme en la qual una majoria política imposa les decisions que ens corresponen a nosaltres».

Rovira va enumerar algunes de les lleis suspeses pel Tribunal Constitucional, com la llei en contra de la pobresa energètica, la llei d'impostos als habitatges buits, la llei d'igualtat efectiva entre homes i dones, la llei de creació d'impostos a la producció d'energia nuclear o la llei d'acollida d'immigrants. En aquest sentit, va reblar que «contra aquest estat immobilista que bloqueja i no ens permet progressar només hi ha una resposta: les urnes, el referèndum».

Rovira també va referir-se a la celebració del pròxim 11 de setembre i va augurar que «el país demostrarà una vegada més que el referèndum és una resposta democràtica gestada des de baix».