El conseller d'Empresa, Santi Vila, ha dit avui que una alta participació en un eventual referèndum sobiranista el pròxim 1 d'octubre "pot costar-li el càrrec" al president del Govern, Mariano Rajoy.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Vila ha assenyalat que pot ser que el Govern estigui en una posició difícil, però que també pot estar-ho el mateix Govern central, ja que una "exposició tan magnifica de democràcia a Catalunya, que suposa el 20% del PIB i el 16% de la població de l'Estat pot ser que et costi el càrrec a tu", en al·lusió a Rajoy.

També ha apuntat que ell no hauria presentat la Llei de Transitorietat abans de celebrar l'eventual referèndum i que va intentar persuadir "tant com vaig poder" que ara "havíem de concentrar-nos en el que ens vincula clarament amb la radicalitat democràtica -ha dit-, que és un procés electoral, en aquest cas en forma de referèndum".

Ha dit que això "genera un consens molt gran i no ens aclapara en qüestions que seran discutibles i que crec que processalment ara no és el moment de plantejar".

Vila ha fet una crida a la participació en l'1-O i ha dit que quan "les institucions reben un impacte en forma d'agressió tan bèstia" com el que en aquests moments "sembla que tenim sobre la taula, només queda que la ciutadania prengui la paraula" i exerceix la sobirania "com a bons ciutadans".

El conseller també ha assegurat que el procés independentista no ha afectat les inversions que es realitzen a Catalunya.