El president dels EUA, Donald Trump, va condemnar el nou assaig nuclear de Corea del Nord, un país al qual va qualificar d'«hostil» i «perillós» i que, segons va destacar, s'ha convertit en una «vergonya» per a la Xina. En diversos missatges a través del seu compte de Twitter, Trump va assegurar també que Corea del Nord és un «estat al marge de la llei». Hores més tard, en ser preguntat si tenia plans d'atacar Corea del Nord, va respondre amb un enigmàtic «ja ho veurem». El president dels Estats Units va dir que el seu país avalua suspendre «tot el comerç» amb qualsevol nació que faci negocis amb Corea del Nord.

Per part seva, la primera ministra britànica, Theresa May, va condemnar el «temerari» nou assaig nuclear de Corea del Nord i va demanar a la comunitat internacional «accions més dures» contra el règim de Pyongyang. L'última prova termonuclear nord-coreana «suposa una nova i inacceptable amenaça», va dir May, que va defensar «incrementar el ritme d'implementació de les sancions existents i avaluar de forma urgent noves mesures en el Consell de Seguretat de l'ONU».

En aquest sentit, el president de França, Emmanuel Macron, va mantenir converses amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el primer ministre italià, Paolo Gentiloni, en les quals van defensar endurir les sancions de la Unió Europea (UE) contra Pyongyang.

«Els nostres socis comparteixen la postura de França sobre la necessitat d'una reacció forta davant del que potencialment constitueix un avanç important del programa nuclear nord-coreà», van assenyalar fonts de l'Elisi. Aquesta resposta, segons les mateixes, «ha de tenir lloc principalment al Consell Seguretat i a la UE, que haurà de prendre noves mesures contra Pyongyang».

Paral·lelament, el president xinès, Xi Jinping, va mantenir a Xiamen una reunió bilateral amb el seu homòleg rus, Vladímir Putin. Els mandataris van acordar mantenir-se en contacte i coordinar-se per afrontar la situació i van coincidir en la necessitat de «seguir amb l'objectiu d'una península de Corea desnuclearitzada».