Les Forces Armades filipines van anunciar la mort d'Abdullah Mauté, cap del grup de gihadistes Mauté, lleial a l'Estat Islàmic (EI) i que va prendre per les armes Marawi el 23 de maig, ciutat del sud de Filipines que encara controla parcialment.

El cap del Comando de Mindanao Occidental, el tinent general Carlito Gálvez, va explicar que la informació prové de les xarxes dels gihadistes i que estan treballant per recollir proves físiques que confirmin la mort d'Abdullah a l'agost durant un atac aeri.

Abdullah i Omar, dos dels set germans Mauté, van crear la banda el 2013 i es van aliar a l'EI dos anys més tard. «Omar Mauté segueix amb vida. Està ferit i segueix dins de Marawi», va afegir el militar, que també va situar a la zona ocupada pels rebels Isnilon Hapilon, del grup Abu Sayyaf, que va ser proclamat per l'EI emir del Sud-est Asiàtic i cap dels gihadistes a Filipines. Almenys 801 persones han mort en el conflicte de Marawi: 620 rebels, 136 soldats i 45 civils. La xifra de desplaçats oscil·la entre els 600.000 dels mitjans locals i els 360.000 que va denunciar Acció contra la Fam.