Els treballadors d'Eulen a l'Aeroport de Barcelona-el Prat, que s'encarreguen dels controls de seguretat, han decidit convocar una nova vaga a partir del 6 d'octubre per exigir a l'empresa que compleixi el laude obligatori que l'àrbitre va publicar la setmana passada. L'assessor del comitè de vaga, Juan Carlos Giménez, va subratllar que això no vol dir que vegin amb bons ulls el laude, el contingut del qual la mateixa assemblea ha rebutjat per unanimitat.

«Volem que es compleixi allò que no volem, però que és l'únic a què ens podem agafar i no s'està complint», va assenyalar després de l'assemblea.

L'assessor va detallar que, malgrat el que dicta el laude, en l'actualitat no hi ha suficients reforços per garantir que els treballadors puguin parar per anar al bany o a menjar totes les vegades que caldria. A més, va indicar que a això cal sumar-li la «pressió» que reben els vigilants per part dels «càrrecs intermedis» d'Eulen al Prat, que utilitzen la Guàrdia Civil per exercir més control sobre els treballadors. «Ha passat que quan una persona que no podia més ha deixat el seu lloc per anar al bany, una responsable d'Eulen ha dit a la Guàrdia Civil que el denunciï per abandonament del lloc de treball», va assegurar Giménez, que va titllar d'«inhumà» el tracte que reben els vigilants.

La convocatòria de la nova vaga es presentarà formalment en els pròxims dies, mentre que la desconvocatòria de la vaga prevista per a divendres que ve es farà avui al matí.