La Policia Federal brasilera ha trobat avui maletes i caixes plenes de diners en un apartament que pel que sembla va ser usat per l'exministre Geddel Vieira Lima, antic col·laborador del president brasiler, Michel Témer, i que està detingut per suposada corrupció.

Els diners, encara no quantificats, estaven dins d'almenys vuit grans maletes i cinc caixes, com es pot veure a les fotografies divulgades per la Policia Federal després d'una operació a la ciutat de Salvador, capital de l'estat de Bahia, d'on és oriünd Vieira Lima.

Les autoritats han explicat que han arribat a l'apartament gràcies a informacions recollides durant una investigació sobre corrupció, segons les quals l'immoble era "usat" habitualment per Vieira Lima, tot i que encara no està clar qui és el propietari.

L'exministre compleix un règim de presó domiciliària a Salvador, acusat d'intents d'obstruir l'acció de la justícia en investigacions sobre suposats desviaments de diners públics.

Segons l'acusació, Vieira Lima va realitzar suposades maniobres per dificultar les investigacions d'una trama corrupta enquistada al banc públic Caixa Econòmica Federal, que pel que sembla desviava recursos d'un fons d'inversió d'aquesta institució.

Fins al novembre passat, Vieira Lima era ministre de la Secretaria de Govern en el gabinet de Témer, però es va veure obligat a renunciar enmig de fortes pressions sorgides per sospites que hauria incorregut en el suposat delicte de tràfic d'influències.

Vieira Lima, un polític que manté amb Témer una antiga i estreta amistat, va ocupar una de les vicepresidències de la Caixa Econòmica Federal durant la gestió de l'expresidenta Dilma Rousseff i va ser ministre d'Integració Nacional entre 2007 i 2010, al Govern de Luiz Inácio Lula da Silva.