La portaveu nacional de Ciutadans (Cs) i líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, ha assegurat aquest dimecres que els líders independentistes estan "molt nerviosos" perquè "saben que no participarà molta gent" en el referèndum de l'1 d'octubre.

En una entrevista en Antena 3, recollida per Europa Press, la dirigent taronja ha afegit també que, segons ella, "hi ha molta por" entre els funcionaris, contra els qui ha afirmat que s'està fent un "assenyalament".

Ha criticat els dirigents en favor de la independència recordant a qui van apuntar després del 9N, pel qual l'expresident de la Generalitat Artur Mas va quedar inhabilitat: "Són molt valents --ha ironitzat-- però després davant dels jutges acusen voluntaris i funcionaris".

Així, ha assenyalat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, com a únic responsable en cas que el ple al complet hagués de signar la llei de desconnexió, que previsiblement es debatrà i votarà aquest dimecres al Parlament català.

"Pot signar el veí del cinquè, però el responsable és Puigdemont", ha recalcat Arrimadas, al mateix temps que resolia que "si diuen que s'amplia, evidentment no entrem (Ciutadans)".

En aquest sentit, ha explicat que no existeix cap tipus d'acord entre els partits de l'oposició per dur a terme una "resposta conjunta", al·legant que "pactar amb Podem a Catalunya és bastant complicat".

No obstant això, ha confirmat que no estaran presents en la votació amb la intenció de demostrar que "quan volen saltar-se les lleis, es queden sols".