Una operació conjunta entre la policia espanyola i del Marroc han desarticulat aquest dimecres una cèl·lula gihadista instal·lada al país nord-africà i han detingut sis persones, una d'elles a Melilla, segons ha informat el Ministeri de l'Interior. Cinc dels membres són de nacionalitat marroquí, mentre que l'altre és un ciutadà espanyol. Es tracta del líder del grup, un home de 39 anys resident a Melilla però detingut per les autoritats del Marroc ja que en aquell moment es trobava en aquest país. La cèl·lula es trobava en un perill de nivell d'activació i hauria planejat atacs terroristes de gran envergadura, segons la policia del Marroc. A més, mantenien reunions nocturnes restringides en les què simulaven dur a terme decapitacions i deien sessions d'entrenament físic.

Dos dels detinguts resident a Melilla i els altres quatre al Marroc. El líder de la cèl·lula feia feines de captació i adoctrinament seguint l'estratègia global d'organització de DAESH i aprofitant la seva feina com auxiliar educatiu en un centre de reeducació de menors per portar a terme la captació i la radicalització en els joves en situació de vulnerabilitat.

L'operació continua obert i s'ha desenvolupat sota pla supervisió del jutjat central d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional i en coordinació amb la Fiscalia.