Residents i turistes del sud de Florida (EUA) van començar ahir l'evacuació davant l'amenaça de l'huracà Irma, el més gran dels quals es té registre a l'Atlàntic, i que preveu abastar aquesta regió durant el proper cap de setmana. L'huracà ja va deixar ahir un rastre de destrucció, amb impacte desigual segons les illes, al seu pas per les Petites Antilles en el seu recor-regut cap a l'oest, on impactarà amb Puerto Rico, amb destrosses en infraestructures i comunicacions. Tot i així, ahir no es comptabilitzaven víctimes mortals.

La manca de dades precises era la tònica general sobre el pas del cicló -d'una magnitud que no es recorda a la regió-, encara que els mitjans locals i les xarxes socials van mostrar imatges de la destrucció causada per l'Irma, que colpeja la regió amb virulència i ha causat greus inundacions.

L'illa de San Martín, a uns 250 quilòmetres a l'est de Puerto Rico, és un dels territoris, segons la informació disponible, més castigats de les Petites Antilles, amb inundacions que van arrossegar tota mena d'objectes.

L'huracà es dirigeix ara cap a Puerto Rico, on en algunes zones ja van començar a tenir lloc ahir ratxes de vent de certa intensitat i on es van registrar pluges copioses. També s'espera que a final de setmana arribi a Florida, als Estats Units, on ja s'estan duent a terme les primeres evacuacions que s'intensificaran avui i demà.