El president del Govern, Mariano Rajoy, ha convocat una reunió extraordinària del Consell de Ministres a partir de les 13:00 hores per recórrer davant el Tribunal Constitucional totes les decisions adoptades des d'ahir a Catalunya amb l'objectiu de celebrar un referèndum l'1 d'octubre.

Rajoy comptarà ja en aquesta reunió amb el dictamen preceptiu del Consell d'Estat per poder recórrer al TC.

Ahir a la nit, després que el Parlament de Catalunya aprovés la llei del referèndum, el cap de l'Executiu va demanar un dictamen urgent al Consell d'Estat perquè avalés el recurs davant el TC.

Amb posterioritat, li va sol·licitar també dictamen sobre el decret de convocatòria del referèndum, les normes complementàries per a la seva realització i la resolució del Parlament per la que es designen els membres de la Sindicatura Electoral.

Això ha obligat als lletrats de la secció primera del Consell d'Estat, encarregada de donar tràmit a la sol·licitud, a treballar durant tota la nit en els dictàmens que estan sent analitzats avui pels òrgans competents per elevar-los després al Govern.

L'Executiu (podria ser el mateix Rajoy segons han informat a Efe fonts del Govern) informarà posteriorment dels detalls del seu recurs davant el Tribunal Constitucional.

Rajoy es reunirà amb els seus ministres immediatament després de la cita que té en el Palau de la Moncloa amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez.

En ella, Sánchez li ratificarà el seu suport als passos que està donant el Govern per fer front als sobiranistes catalans.

Ja a la tarda es reunirà també a Moncloa amb el líder de Ciutadans, Albert Rivera.