08 de setembre de 2017
08.09.2017
40 Años
40 Años

L'adaptació a les exigències de la LOMCE ha encarit els llibres de text el 3,3%

Els editors critiquen l'excessiu intervencionisme dels poders públics per condicionar els continguts

08.09.2017 | 00:41

La despesa mitjana per alumne en llibres de text va créixer el 3,03% el curs 2016-2017, respecte a l'anterior, i s'ha situat en 106,08 euros, a causa, principalment, del procés d'adaptació «dels nous currículums LOMCE».

Aquestes són les dades que va facilitar ahir en roda de premsa l'Associació Nacional d'Editors de Llibres i Material d'Ensenyament (Anele) en el seu informe anual de l'Evolució dels Preus dels Llibres de Text, en què el seu president, José Moyano, va destacar que el curs que ara comença s'inicia ja amb «els continguts adaptats a les normatives estatals i autonòmiques».

Segons el parer dels editors, la LOMCE, tot i voler fer uns currículums més homogenis, ha creat més fragmentació que mai, la qual cosa dificulta la planificació empresarial i repercuteix en els preus. A més a més, van criticar l'excessiu intervencionisme dels «poders públics», que han qualificat d'«absurd i desconcertant», i que, segons Antonio María Ávila, director executiu de la Federació del Gremi d'Editors d'Espanya (FGEE), «no respon a criteris pedagògics, sinó polítics i econòmics».

Segons el seu informe «El llibre educatiu a Espanya-Curs 2017-2018», s'han arribat a editar fins a 25 versions diferents per a una mateixa matèria i en una «assignatura aparentment neutra com les matemàtiques s'han imprès 19 llibres diferents per editorial per a quart de primària» per atendre la diversitat curricular de totes els territoris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18