AVIÀ

Diada - A les 10 h, canvi de l´estelada del Tossal i Cant dels Segadors amb la col·laboració de la Coral Santa Maria d´Avià. Tot seguit, a la plaça de l´Ateneu, coca i xocolata;a les 12, sortida de l´autocar cap a Barcelona.

BERGA

Diada - Al Monument de Rafael de Casanova. A les 9.30 h, ball d'homenatge a càrrec de l´Esbart Dansaire Queralt; a les 9.45h, sardanes amb la Cobla Pirineu; a les 10.30 h, hissada de l´estelada a càrrec de l'Associació de Dones del Berguedà, amb motiu del seu 20è aniversari i en representació de les entitats berguedanes: a continuació, ofrena floral al monument de Rafael de Casanova. Tot seguit, lectura del manifest institucional, a càrrec dels representants del consistori berguedà. Per acabar, sardanes amb la Cobla Pirineu; a les 12 h, sortida dels autobusos cap a Barcelona.

CAPELLADES

Diada - Pujada a Miramar per penjar l´estelada. La sortida serà a les 8 h de la plaça Verdaguer. A les 10.30 h, als Jardins de Mossèn Pere Ribot, taller per fer volar estels, a càrrec d´El Ventilador; a les 11.30 h, acte institucional als mateixos jardins. Hissada de l´estelada amb el Cant de la Senyera a càrrec de la Coral Noves Veus. Seguidament, parlament institucional i refrigeri.

CARDONA

Diada - A les 11 h, al monument de l´Onze de Setembre: ofrena floral, discurs institucional, interpretació de l´Himne Nacional de Catalunya a càrrec de la Coral Cardonina i la Banda de Música de Cardona. Galeig dels Trabucaires de Sant Ramon de Cardona.

CASTELLVÍ DE ROSANES

Diada - A les 9 h, a la Plaça del Roure, pujada a la Cadoirea per a la hissada de la senyera mentre sona el Cant de la Senyera. Tot seguit es cantarà Els Segadors i sardinada.

HOSTALETS DE PIEROLA

Diada - A les 8.15 h, caminada popular fins a Pierola organitzada per ERC Hostalets. Sortida des de la plaça Dr. Conde; a les 12 h, acte institucional i renovació de la Senyera a la plaça dels Països Catalans; a les 12.30 h, sortida dels autocars a la manifestació de l´Onze de Setembre a Barcelona.

MANRESA

Diada - A les 11 h, a la plaça Onze de Setembre, acte institucional, dedicat a les Bases de Manresa. L´acte s´iniciarà amb el Ball d´Homenatge a la Diada de Catalunya a càrrec d´una dansaire de l´Esbart Manresà de l´Agrupació Cultural del Bages. A continuació hi haurà el parlament de Francesc Comas i Jordi Rodó, comissaris de la commemoració del 125è aniversari de les Bases de Manresa. Seguidament, hi haurà el parlament de l´alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i l´ofrena floral de l´Ajuntament, institucions i de les entitats manresans que s´hi adhereixin. El Cant del l´Himne Nacional de Catalunya anirà a càrrec de les diferents corals de Manresa: Capella de Música de la Seu, Cor parroquial de Sant Josep del Poble Nou, Coral Eswèrtia, Coral Font del Fil i Orfeó Manresà, dirigides per Antoni Garriga. Finalment, totes les persones que ho vulguin podran ballar sardanes, amb la col·laboració de sardanistes del Grup Sardanista Dintre del Bosc i del Grup Sardanista Nova Crida. Les entitats i associacions de la ciutat que vulguin participar que ho comuniquin com a màxim avui al telèfon 93 8782313 o a l´adreça protocol@ajmanresa.cat

ÒDENA

Diada - Canvi de senyera de La Torre del Castell. La trobada serà a les 11 h, a l´Ajuntament.

PUIG-REIG

Diada - A les 11 h, acte institucional d´ofrenes florals al monument; a les 12 h, sortida dels bus cap a Barcelona.

SANT JOAN DE VILATORRADA

Diada - A les 9.30 h, al Parc Catalunya, xocolatada solidària organitzada per l´Associació Sardanista Bon Rotllo, per recaptar fons per al futur Hospital de dia d´Oncologia i Hematologia de la Fundació Althaia. I audició de sardanes del Bages amb la Cobla Marinada.

SANT VICENÇ DE CASTELLET

Diada - A les 9.30 h, esmorzar popular amb xocolata i coca a la plaça de l´Ajuntament; a les 10.30 h, cercavila amb els gegants i grallers amb sortida des de la plaça de l´Ajuntamnet i fins la plaça Onze de Setembre. A les 11 h, acte insitucional i cultural i ofrena floral amb l´Associació Musical Castellet, Colla de Geganters, la coral Al Vent, l´Esbart Dansaire Santvicentí i el Grup Cul-i-seu.

LA VALLDAN

Diada - A les 8 h, sortida a peu des de la Plaça de l´Escola fins al Cim del Serrat de Fullaracs. Missa de campanya i plantada de la senyera.

VALL DE LORD

Diada - A les 9.30 h, canvi d´estelada a la Creu del Codó. Per pujar a peu, sortida a les 8 h de l´Oficina de Turisme. Hi haurà coca i xocolata; a les 11.15 h, sortida de l´autocar cap a Barcelona, a la plaça del Mur.