Quatre morts a San Martín i danys devastadors que arriben als 100 milions de dòlars a Barbuda, on el 60% de la població va perdre la llar i on va morir una altra persona, és el balanç provisional del pas de l'huracà Irma per les Petites Antilles.

El costat francès de San Martín va ser el gran perjudicat pel pas de l'Irma dimecres a les illes que conformen les Petites Antilles, on mitjans locals parlen d'un altre mort a Anguilla tot i que ahir no hi havia informació oficial sobre la qüestió. La informació arribava amb comptagotes des de les illes a causa de la destrucció, en alguns casos total, de les infraestructures i comunicacions, encara que les citades San Martín i Barbuda es van endur, amb diferència, la pitjor part del pas de l'Irma.

El fenomen, de categoria 5, la màxima, va arribar a registrar a la regió de les Petites Antilles vents propers als 300 quilòmetres per hora en alguns moments.

Testimonis de persones que habiten la regió recollits per mitjans locals parlaven de murs d'edificis tremolant, cosa que va provocar, especialment a San Martín i Barbuda, que habitatges menys consistents es derruïssin en massa.

D'altra banda, el Centre Nacional d'Huracans (NHC) dels Estats Units va emetre ahir un avís per a zones del sud de Florida per l'amenaça de l'Irma, que passa ara davant de la costa nord de l'Espanyola (la República Dominicana i Haití) i s'aproxima a les Illes Turks i Caicos i les Bahames.

Ahir, uns 7.500 turistes van ser traslladats, com a mesura preventiva, des de diversos complexos hotelers de Samaná, Punta Cana i Puerto Plata cap a hotels de Santo Domingo i Santiago, la segona ciutat del país, a causa de l'huracà Irma, segons les autoritats.