08 de setembre de 2017
08.09.2017
40 Años
40 Años

Un pèrit de Pretòria diu que hi va haver «flagrant incompliment» legal

L'interventor apunta que s'adjudicaven contractes sense complir amb les condicions dels concursos

08.09.2017 | 00:41

Un interventor de l'Estat que va analitzar les adjudicacions d'obres públiques de la trama de corrupció Pretòria va assegurar ahir que hi va haver un «flagrant i reiterat incompliment de la llei» en els contractes del projecte urbanístic de La Pallaresa, a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

En la primera sessió de la fase pericial del judici obert contra la xarxa de corrupció urbanística catalana, que va operar en municipis barcelonins entre els anys 2001 i 2009, el pèrit va reconèixer que «l'oferta que havia presentat l'empresa adjudicatària de La Pallaresa no s'ajustava als plecs del concurs».

Entre les condicions del plec hi figurava la construcció d'un centre comercial i d'habitatges protegits a la zona, encara que aquest projecte, com ha confirmat el pèrit, es va anar modificant per exigències del contractista entre el 2004 i el 2009 «sense respectar els tràmits».

Segons la Fiscalia, en el concurs de La Pallaresa «estranyament» no s'hi va presentar cap altra empresa i va ser manipulat per Luis Andrés García, Luigi, que és considerat com l'«aconseguidor» de la trama, i altres acusats perquè les esmentades empreses resultessin adjudicatàries i del qual no es va fer cap estudi de viabilitat per part de l'Ajuntament, l'alcalde del qual era Bartolomé Muñoz, també acusat.

«El plec de prescripcions tècniques el que expressa són les necessitats polítiques, però després hi ha oferents i pot donar-se el negociat i variar les condicions», va explicar l'interventor, qui, amb tot, també va puntualitzar que «aquestes condicions han d'aparèixer en el plec i no es poden anar canviant sobre la marxa».

«Si vostè vol fer una carretera de Madrid a Zamora i ve un contractista i diu que vol fer un tren, fa el que diu el contractista que ve?», va preguntar el pèrit.

Altres operacions que el pèrit sol·licitat per la fiscal Ana Cuenca va detallar és l'adjudicació per part de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet d'un contracte de neteja a l'empresa Limasa, on també apareixen «irregularitats en el compliment de l'oferta per part de l'empresa».

«Ens va cridar l'atenció que l'oferta presentada per Limasa incloïa una sèrie d'hores sindicals per al càlcul total d'hores de treball, i per això incomplia l'oferta i era irregular», va detallar l'interventor.

Entre el acusats en aquest cas hi ha l'empresari igualadí Josep Singla, de Proinosa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18