Diversos pèrits van mantenir ahir al judici del cas Gürtel que l'extresorer del PP Luis Bárcenas no va declarar a Hisenda ser propietari d'una empresa amb fons en comptes a Suïssa abans d'acollir-se a la regularització de l'amnistia fiscal del 2012.

Amb l'assistència al banc dels acusats de Bárcenas, l'Audiència Nacional va reprendre ahir la vista d'aquest cas amb la continuació de la declaració de l'inspector d'Hisenda de l'Estat, que va dur a terme l'informe pericial encarregat pel jutge instructor de la causa. Aquest pèrit de l'Agència Tributària va comentar que la DTE no només tenia un fi merament recaptatori, sinó que també es pretenia que fes aflorar patrimonis ocults.

«Fa molts anys que treballo com a inspector d'Hisenda, i recordo tres regularitzacions o amnisties fiscals, digui-ho com vostè vulgui. La primera, el 1977; una altra, el 1991; i aquesta darrera, la del 2012, i la finalitat de les quals sempre era fer un punt i a part, és a dir, 'recaptarem però, a més, d'ara endavant cal ser bons i transparents, ja que les coses canviaran'», va manifestar.