Agents de la Guàrdia Civil estan registrant un antic local del setmanari El Vallenc, a Valls (Alt Camp), en el marc de la seva actuació per detectar si s'està confeccionant material susceptible de ser utilitzat en el referèndum d'independència de l'1-O.

Així ho han confirmat a Efe fonts del propi mitjà de comunicació i ha estat revelat pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en el transcurs de la seva intervenció en el Consell Nacional del PDeCAT.

Amb anterioritat a l'actuació d'avui, agents de la Guàrdia Civil van acabar ahir el registre de la impremta de Constantí (Tarragonès), per si podria estar preparant documentació relacionada amb el referèndum de l'1 d'octubre. En aquesta empresa s'imprimeix precisament El Vallenc.

Segons ha informat l'advocat de la impremta Indugraf, Tomàs Gilabert, al final del registre, els agents no van confiscar res.

Segons ha dit avui un portaveu del setmanari de Valls, "els agents estan registrant un antic local" del mitjà, annex a l'actual redacció, una planta baixa de la plaça La Torratxa.

Front al setmanari, protegit per mitja dotzena d'agents de la Guàrdia Civil, s'han congregat mig centenar de persones amb banderes independentistes i de l'ANC, en protesta per l'actuació policial. Han cantat "Els Segadors" i han corejat lemes com "Votarem!".

Segons ha indicat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en la seva intervenció davant el Consell Nacional del seu partit, "poden intervenir impremtes o assetjar un mitjà de comunicació local amb guàrdies civils, però dilluns amb la Diada els desbordarem democràtica i pacíficament, i l'1 d'octubre amb les urnes".

Puigdemont ha considerat, a més, que, quan "en un poble hi ha una majoria molt evident que desitja votar", es genera "una cadena de responsabilitats invencible i indestructible", pel que el referèndum acabarà celebrant-se, "malgrat les suspensions, les querelles i les inhabilitacions".