El president del govern, Mariano Rajoy, va responsabilitzar ahir el PDeCAT de la situació que viu Catalunya i va instar aquest partit que faci autocrítica «si no vol desaparèixer» i assumir la responsabilitat de les seves decisions en comptes d'intentar donar la culpa de tot a l'Executiu central.

Rajoy va fer aquest retret al PDeCAT a la sessió de control del ple del Senat en resposta al senador d'aquest partit Josep Lluís Cleries, que el va acusar al seu torn de falta de diàleg per solucionar les aspiracions de Catalunya i de pretendre només la «submissió» dels catalans.

El cap de l'Executiu va recordar la pèrdua progressiva de suport del PDeCAT en les successives eleccions a Catalunya i, així, va assenyalar que aquest partit va guanyar els comicis del 2010 amb 62 diputats i van aprovar dos pressupostos amb el vot del PP. Després d'avançar les eleccions, va continuar explicant, aquell partit va perdre 12 escons i va buscar llavors el suport d'ERC, entrant en la dinàmica actual i organitzant la «pantomima» del 9-N.