La Comissió Europea (CE) proposarà el proper octubre la creació d'una unitat d'intel·ligència per respondre a l'amenaça terrorista per tal de millorar l'intercanvi de dades sobre terroristes i combatents estrangers, va explicar el comissari europeu d'Interior, Dimitris Avramópulos.

«Els atacs a Barcelona i a Turku (Finlàndia) mostren que cal un enfocament a llarg termini i, alhora, una acció immediata», va assenyalar el comissari. En aquest context, va afegir, «la informació és essencial, tant tenir-la com compartir-la, per això cal una unitat d'intel·ligència europea» que permeti intercanviar dades entre països sobre els terroristes i els gihadistes retornats a Europa.

La creació d'aquesta agència d'intel·ligència europea, semblant a la CIA nord-americana, pretén facilitar l'intercanvi automàtic d'informació entre els serveis d'intel·ligència i les policies de la Unió. La idea, avançada dimecres pel president de l'Executiu comunitari, Jean-Claude Juncker, es concretarà d'aquí a unes setmanes.