El Ministeri d'Hisenda controlarà també els pagaments amb targeta de crèdit que realitzin els alts càrrecs de la Generalitat de Catalunya amb les targetes oficials, dins de les mesures de supervisió per evitar cap pagament a favor de l'organització del referèndum d'independència l'1 d'octubre , segons han confirmat fonts del Govern.

Tècnics d'Hisenda s'han reunit aquest dilluns amb representants de la banca espanyola per explicar-los les mesures de control de la despesa de la Generalitat aprovades divendres passat per l'Executiu, ha informat el Ministeri a aquesta agència.

El Govern vol donar als bancs els detalls sobre la seva decisió, que no col·laboren amb "activitats il·legals" i exigeixin que qualsevol pagament de la Generalitat estigui acompanyat d'un certificat de la Intervenció General. El control ha d'arribar a tots els pagaments que es realitzin des d'aquestes comptes bancaris i inclou així els associats a les targetes de crèdit dels alts càrrecs.

Segons han detallat fonts d'Hisenda, s'ha tractat d'una reunió a nivell tècnic per explicar el procediment que hauran de seguir les entitats bancàries en cas que detectin irregularitats.

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha fins a primera hora de dimarts per adoptar i comunicar l'acord de no disponibilitat pressupostària que li ha imposat el Ministeri d'Hisenda i per al qual li va donar un termini de 48 hores, que va començar a córrer dissabte quan el Butlletí Oficial de l'Estat va publicar la mesura.

Si en les escasses 24 hores que li queden Puigdemont no acata l'ordre, serà el ministre Montoro el que adopti aquest acord i l'hi comuniqui a la intervenció catalana.