El govern central està estudiant la possibilitat de tallar la llum i bloquejar els sistemes informàtics dels col·legis electorals que obrin portes el proper 1 d´octubre, segons publica avui el diari El Mundo.

D´acord amb el rotatiu, l´executiu central està disposat a deslegitimar la convocatòria del proper 1 d´octubre i evitar a qualsevol preu que es repeteixi un escenari de votacions com el que es va produir el 9 de novembre del 2014.

La informació arriba menys de 24 hores després de la polèmica ordre de la fiscalia general de l´estat de citar com a imputats els 712 alcaldes que van signar el decret de suport a la consulta impulsada pel Govern de la Generalitat i del sonat tancament de la pàgina web del referèndum, aquest dimecres al vespre, després que agents de la Guàrdia Civil es personessin a les oficines de l´empresa que s´encarregava del manteniment del lloc web, a Malgrat de Mar.

Puigdemont s'ho pren amb humor

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha reaccionat amb ironia i, a través del seu compte personal de Facebook, ha escrit: "Amb la seva obsessió, encara ens regalaran una jornada romàntica. Bon dia!", compartint una informació sobre aquesta notícia. Segons el diari madrileny, l'executiu de Mariano Rajoy vol "curtcircuitar la logística" de l'1-O i "estudia demanar als jutges permís per bloquejar els serveis informàtics".