El Govern de la Generalitat celebrarà avui una reunió extraordinària per reaccionar davant les actuacions de la Guàrdia Civil, mentre que els partits independentistes estan suspenent els actes que tenien previstos per a aquest matí.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha convocat els seus consellers a les 10.30 hores a una reunió d'urgència, després que la Guàrdia Civil hagi desplegat aquest matí un ampli dispositiu a Barcelona en recerca de documentació relacionada amb el referèndum de l'1-O.

Agents de la Guàrdia Civil han entrat a la conselleria d'Afers Estrangers, al Palau de la Generalitat, a la seu de Vicepresidència i Economia i a la de Treball i Afers Socials i han detingut, a més, el secretari general del departament d'Economia, Josep Maria Jové.

Després de conèixer-se els fets, el president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Lluís Corominas, ha suspès la roda de premsa que tenia a la seva agenda, mentre que ERC, Podem i Demòcrates també han cancel·lat els actes que tenien programats per a aquest matí.