L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas (PDeCAT), va qualificar de «xou» la presència de la Guàrdia Civil a l'ajuntament per sol·licitar documentació relacionada amb el cas Agissa. «He de confessar que tots estàvem esperant a veure quin dia entraria la Guàrdia Civil a l'ajuntament de Girona des que va començar la convocatòria del referèndum», va ironitzar Madrenas, per a qui tota aquesta actuació està directament relacionada amb el referèndum.

Madrenas va sostenir que és «una escena de cara a la galeria», ja que una part de la informació requerida, alguna de la qual es remunta al 1992, ja està en possessió de la Guàrdia Civil, una altra se'ls havia demanat fa 15 dies i ja s'estava remetent a través de vies convencionals i la resta es pot consultar a través d'Internet.

En la mateixa línia van reaccionar formacions com ERC i la CUP, partit, aquest últim, que és a l'origen del cas, ja que l'any 2015 va interposar una denúncia contra l'exconseller Delegat d'Agissa Narcís Piferrer, per una presumpta administració deslleial en l'empresa d'aigües.