El president dels Estats Units, Donald Trump, va anunciar ahir noves sancions unilaterals contra Corea del Nord, que busquen tallar els fons al seu programa de míssils balístics, en restringir encara més el comerç amb el país asiàtic.

«Anuncio una nova ordre executiva que expandeix significativament l'autoritat (dels Estats Units) per perseguir individus, companyies i institucions financeres que financen i faciliten el comerç amb Corea del Nord», va dir Trump durant un dinar amb el president sud-coreà, Moon Jae-in, i el primer ministre japonès, Shinzo Abe.

«Els bancs estrangers afrontaran una amenaça clara: fer negocis amb els Estats Units o facilitar el comerç amb el règim sense lleis de Corea del Nord», va afegir Trump.

El president nord-americà va assegurar que la nova ordre executiva proporciona «poderoses noves eines» al departament del Tresor, i que el règim de Pyongyang «ja no podrà comptar que altres facilitin les seves activitats comercials i bancàries».

«Fem una crida a totes les nacions responsables perquè implementin les sancions de l'ONU i imposin les seves pròpies mesures com aquestes», va instar Trump. «El que busquem és la desnuclearització completa de Corea del Nord», va afegir el mandatari nord-americà.

El president nord-americà va assegurar, a més, que el banc central de la Xina ha decidit també posar fi a les seves transaccions financeres amb Corea del Nord, tot i que Pequín no ha confirmat de moment aquest extrem.