L'himne dels Segadors feia alçar la veu als veïns de l'Alt Urgell, situats a la rambla de Catalunya (tram 402) al sector Llobregat. La manifestació de la Diada va mobilitzar unes 270 persones, aproximadament, de la comarca que exhibien l'estelada amb l'esperança de formar un nou país aviat que escolti més la demanda de la ciutadania i respongui amb valors més humans.

«En una futura Catalunya independent tindrem més llibertat d'acció», va sostenir Josep Ullés, veí de Montferrer. En la mateixa línia, Ramon Fierro, exalcalde de Montferrer, va considerar que el més difícil no és assolir la independència, sinó construir el nou estat amb els valors que s'estan reclamant. Tot i així, està convençut que el nou país prometria un futur millor per a les noves generacions. De fet, un veí de la Seu d'Urgell, Esteve Segon, va comentar que la futura Catalunya hauria de provocar que la gent fos més feliç.

Tot i així, dins el mateix territori no tothom té la voluntat de formar un nou país, i d'això els manifestants d'ahir n'eren consicents. «Aquesta mobilització hauria d'incloure gent de tot tipus, ja que en el fons el que demanem és una millora en la forma de viure», va considerar Esteve Segon. I molts dels manifestants sostenien que el seguit de mobilitzacions independentistes crearan un abans i un després respecte al poder del poble.

De fet, aquest poder ciutadà sorprèn a la gent gran, que ahir també es manifestava. Maria Langa i Pere Gorostiza són un matrimoni nascut a la Seu d'Urgell i vivien amb emoció la Diada. «L'esperit de Catalunya està en la castanyada, el ball del fanalet, les caramelles, el pubillatge i en el caràcter de tirar endavant passi el que passi», va expressar Maria Langa.