Després que l'AMPA de l'escola Bages de Manresa, centre que ha de ser un dels col·legis electorals per al referèndum aquest proper diumenge 1 d'octubre, hagi organitzat activitats permanents dins de l'escola des d'avui a la tarda, fins diumenge amb l'objectiu de protegir la celebració del referèndum d'autodeterminació davant el risc que la policia precinti el col·legi, altres centres d'ensenyament han imitat la iniciativa.

Alguns centres de la Catalunya Central són l'institut Pius Font i Quer de Manresa, que ha organitzat una marató de cinema. Començarà a dos quarts de tres de la tarda i acabarà diumenge a les set del matí, sense interrupció. També l'escola Sant Ignasi de Manresa ha organitzat un cap de setmana ple d'activitats des de dissabte a la tarda, amb jocs populars, un col·loqui per reviure experiències passades del barri que té per títol 'Xerrem, pensem i proposem' o un taller de percussió. Se suma a la iniciativa de mantenir l'escola oberta durant el cap de setmana la Serra i Húnter de Manresa, amb activitats des d'avui a la tarda (sopar de germanor, cinema a la fresca, etc) fins diumenge al matí. Dissabte hi haurà manualitats, activitats en bicicleta, pintada de samarretes, entre d'altres.

També les escoles públiques de Sant Fruitós de Bages Pla de Puig i Monsenyor Gibert proposen activitats als centres. Tant la Pla del Puig com la Monsenyor Gibert combinaran jornades esportives amb cinema, castellers, mercat d'intercanvi i acampades. Al Moianès, per exemple, la casa-museu Prat de la Riba de Castellterçol acull la nit del dissabte 30 fins el diumenge dia 1 una marató de pel·lícules.

Una des les primeres escoles que va fer pública la iniciativa va ser la Bages de Manresa. La convocatòria de l'AMPA de l'escola Bages no fa cap esment al referèndum, sinó que bateja l'acte com a "Festa d'inici de curs". Les activitats arrencaran tan bon punt acabin les classes el divendres a la tarda, amb inflables al pati, música i jocs a la pista de l'escola. A les 7 tindrà lloc un sopar en el qual tothom es portarà el menjar de casa; després hi haurà sessió de cinema; i bivac per a tots aquells que es quedin a dormir.

Per l'endemà dissabte, l'AMPA ha preparat per a tot el dia pati obert amb activitats com jocs de taula, escacs, tennis taula, etc. A les 11 del matí hi haurà un partit de futbol entre pares i mares contra fills i filles; a les 2 paella o fideuà gratuïta per a tothom. A la tarda, partit de bàsquet, karaoke al gimnàs; i a les 7 sopar. La jornada tornarà a acabar amb cinema i bivac.

Activitats al Berguedà

AMPA de l'Escola Sta Eulàlia per aquest cap de setmana.

LA FESTA DE LA TARDOR.

A L´ESCOLA SANTA EULÀLIA DE BERGA

DIVENDRES 29

16:30- Portes obertes! Jocs de pilota autogestionat.

DISSABTE 30

9:30- Partits de futbol pares contra fills/es:

9:30- Cicle inicial. Pares contra fills.

10:00- Cicle mitjà. Pares contra fills.

10:30- Cicle superior. Pares contra fills.

11:00- Pares contra mestres (pendent de confirmar)

10 a 11 - Ioga en família (si portes una màrfega o una manteta et resultarà molt més agradable)

11 a 13 - Ball folk amb "La Berguedana de folklore total"

13:00- Hora del vermut amenitzat per un concert de format 3 (hi haurà servei de bar. El pica-pica serà gratuït!)

14:00- Dinar de carmanyola! Porta´t el dinar que més t´agrada i comparteix aquesta estona amb nosaltres.

15:30- Pintem un circuit gegantí de bicicletes amb guixos.

16:00- Bicicletada popular. No discriminarem a ningú que porti patins!

16:30- Tallers variats.

- Mural de la tardor. Fes una fulla i enganxa-la a l´arbre.

- Jocs i baldufes amb el suport de l´Anonima, Jugajoc, Colònies Borredà.

- Pintar cares.

- Mandala gegant amb materials de la tardor.

- Taller de sardanes i concert de format 3. (de 17:00 a 19:00).

17:00- Xocolatada popular. Porta´t el got i el que hi vulguis sucar.

18:00- Bauma amb algun gegant que vulgui ballar. Acompanyats de la Cobla Democràtica (barreja de diferents músics de cobles de la ciutat).

20:00- Comencem a fer el sopar! Botifarra i beguda a 3?.

21:30- Cinema per totes les edats i crispetes per qui vulgui.

I en acabar... acampada a l´escola! Tots els que vulgueu us podeu quedar a mirar les estrelles i després dormir una estona (porteu frontal!!!).

Hi Haurà paradeta de roba d´esport de l´escola per qui vulgui renovar el xandall!

DIUMENGE 1 D´OCTUBRE

Cap a les 8:00 despertada general i a esmorzar!

Activitats al Jutjat Vell

Pavelló de Suècia