Una vuitantena de representants del món associatiu i professional manresà han fet públic el seu vot afirmatiu al referèndum del dia 1.

La plataforma Manresa pel Sí ha presentat una primera llista de signants del manifest «El dia 1 d'octubre, nosaltres votarem sí». Aquesta primera relació és formada per representants d'entitats culturals, cíviques i sindicals, a més de professionals d'àmbits ben diversos i del món de la cultura i de l'esport.

La voluntat de Manresa pel Sí és obrir la possibilitat d'adherir-s'hi a tota la ciutadania, fins al dia 29 de setembre, mitjançant la pàgina web de la plataforma: manresapelsi.cat.

El manifest recorda que el dia 1 d'octubre, data del referèndum anunciat, ja és molt pròxim i «tots els estudis d'opinió que s'han fet han mostrat de forma evident l'amplíssima voluntat popular de celebrar-lo, i el Govern de la Generalitat ha expressat també la seva ferma decisió de mantenir-ne la convocatòria».

El manifest afirma que la pregunta que se sotmetrà a la consideració de la ciutadania és clara i ha de permetre conèixer quina és l'opinió majoritària sobre si Catalunya vol constituir-se en un estat independent o continuar dins de l'Estat Espanyol.