Centenars de persones s'han concentrat a primera hora del matí a les portes de la Ciutat de la Justícia per demanar la posada en llibertat dels alts càrrecs de la Generalitat i altres persones detingudes dimecres passat per la Guàrdia Civil per la preparació de l'1-O. L'entrada a l'edifici es troba acordonada i a l'exterior s'hi poden sentir crits dels assistents, amb estelades, a favor del referèndum i de la independència i de solidaritat amb els detinguts, com per exemple 'Votarem', 'Fora, fora, fora, la justícia espanyola', No esteu sols' i 'Detinguts llibertat'. La concentració compta amb el suport, entre d'altres, dels consellers de Salut i Exteriors, Toni Comín i Raül Romeva, respectivament; la membre de la mesa del Parlament Anna Simó; el diputat d'ERC al Congrés dels Diputats Joan Tardà i la secretària de Relacions amb l'Administració de Justícia de la Generalitat, Patrícia Gomà.

Relacionades

Al voltant de les set del matí, els sis detinguts que encara queden per declarar han estat traslladats a la Ciutat de la Justícia des de les dependències de la Guàrdia Civil a Travessera de Gràcia.

Es tracta del secretari general de Vicepresidència, Josep Maria Jové; el secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, o Joan Manuel Gómez, del CESICAT; Josué Sallent, director d'estratègia i innovació del CTTI; Rosa Maria Rodríguez Curto, directora general de servei de T-Systems, i Josep Masoliver, responsable de sistemes de la fundació puntCAT. La resta dels detinguts, una quinzena en total, ja van anar sortint en llibertat.

Text