El ministeri de l'Interior ha criticat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per haver convocat aquest dijous la Junta de Seguretat "sense previ acord" amb el govern espanyol i "sense respectar els procediments formals marcats per a aquest tipus de reunions". No obstant, fonts del ministeri de l'Interior han indicat que per "responsabilitat i vetllant sempre per la convivència pacífica i seguretat de tots els catalans", l'Estat assistirà a la reunió amb l'objectiu de "garantir el compliment de la llei" l'1-O.

Les mateixes fonts han aclarit que aquestes juntes "sempre es convoquen després que els participants fixin un ordre del dia que, a més, posteriorment ha de ser pactat" i afegeixen que en aquesta ocasió "ni s'ha fixat l'ordre del dia ni ha estat pactat", de manera que la convocatòria "s'ha realitzat amb un evident defecte de forma". Segons el ministeri, aquesta és la primera vegada en la història que es convoca una Junta de Seguretat "violentant" els seu procediments formals.

El ministeri també assenyala que no es pot perdre de vista que tot allò que fa referència al referèndum "il·legal" s'emmarca "dins de les mesures adoptades per jutges i fiscals en compliment de la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre el referèndum il·legal".