01 de octubre de 2017
01.10.2017
40 Años
40 Años

Europa valora la Torre Glòries de Barcelona com a seu de l'EMA

El gratacel i l'oferta hotelera són els punts forts de la ciutat per acollir l'Agència del Medicament

01.10.2017 | 20:44
La Torre Glòries s´ha convertit en un element arquitectònic clau de l´´skyline´ de Barcelona

La disponibilitat de la Torre Glòries com a futura seu per a l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les sigles en anglès) i el gran nombre de places d'hotel són els principals punts forts de Barcelona per acollir aquesta agència després del Brexit, segons l'avaluació de la Comissió Europea. L'executiu comunitari va emetre la seva anàlisi de les 27 ciutats candidates a acollir aquesta agència i l'Autoritat Bancària Europea, per a la qual Espanya no ha presentat cap oferta, una anàlisi «objectiva» i que no fa cap «rànquing» o «preselecció» de les candidates, segons va destacar la Comissió. L'avaluació no fa referència al procés independentista a Catalunya.

La decisió final sobre la futura seu per a les dues agències, que hauran d'abandonar Londres quan el Regne Unit surti de la Unió Europea (UE), previsiblement al març del 2019, la prendran al novembre els estats membres, que tenen l'última paraula.

L'avaluació de la candidatura de Barcelona mostra que l'oferta respon a totes les exigències en relació a la futura seu per a l'agència, l'accessibilitat de la ciutat i el transport urbà, els centres educatius per als fills del personal, l'accés al mercat laboral i el sistema de salut, i la continuïtat de les funcions de l'EMA.

En contra de Barcelona podria jugar el criteri geogràfic, atès que Espanya és, juntament amb França, el país que més agències comunitàries té al seu territori (tres), mentre que Eslovàquia, Romania, Croàcia i Bulgària no en tenen cap.

Per contra, la Torre Glòries és un dels principals punts forts respecte de les seves competidores, entre les quals destaquen Amsterdam, Dublín, Bratislava, Copenhaguen o Milà. L'edifici, contràriament a altres propostes, està acabat i «segons l'oferta compleix els requisits de l'EMA en oficines i llocs de treball, sales de reunió i conferències», estableix la CE, que assenyala que té un espai de recepció per a 500 persones i compleix els estàndards en matèria d'arxiu i seguretat física i tecnològica, aspectes que falten a altres candidatures.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18