Agents antiavalots de la Policia Nacional han disparat diverses pilotes de goma en quedar bloquejats quan intentaven abandonar els voltants del col·legi Ramon Llull de Barcelona, on han requisat urnes de l'1-O, després que algunes persones els llancessin objectes, com paraigües o tanques.

Segons ha comprovat Efe, almenys una persona ha estat atesa pels serveis d'emergència amb una ferida sagnant en la cara, encara que estava conscient.

Aquests incidents han passat al carrer Sardenya de Barcelona, quan grups de concentrats han aconseguit bloquejar els agents antiavalots de la Policia Nacional que intentaven abandonar amb les seves furgonetes els voltants del col·legi Ramon Llull, on han intervingut les urnes de l'1-O.

Els concentrats han impedit el pas de les furgonetes i han llançat alguns objectes contra els agents, com paraigües o tanques de protecció.

Enmig d'una gran tensió, alguns agents han disparat les seves escopetes de pilotes de goma, en trajectòries bombades, per mantenir una línia de seguretat i poder obrir el pas a les furgonetes.

Algunes de les persones concentrades han mostrat en les xarxes socials les pilotes de goma que ha disparat la Policia, les primeres que s'utilitzen a Catalunya des que el 30 d'abril del 2014 el Parlament va prohibir el seu ús als Mossos d'Esquadra i policies locals de Catalunya.

Poc després de les 10.40 hores, els agents de la Policia, que havien quedat atrapats al carrer Sardenya, cantonada amb Diputació, han pogut finalment abandonar la zona amb els seus vehicles.

Una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès almenys una persona que prestava una ferida sagnant a la cara, encara que estava conscient.