El Govern de la Generalitat ha garantit que tots els catalans podran votar aquest 1 d'octubre des de qualsevol col·legi electoral gràcies a un cens universal. El conseller d´Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva ho ha assegurat aquest matí en roda de premsa.

El conseller ha explicat que tots els ciutadans podran exercir el vot des de qualsevol centre de votació ja que cada mesa tindrà un cens universal i que el sistema informàtic garantirà que només s´ha votat un cop. També hi haurà una llista en paper. En aquest sentit, el conseller ha explicat que el procés de votació del referèndum serà "una mica més lent" que els comicis convencionals. Tot i això recomana que es voti al col·legi electoral que cadascú té assignat.

Paperetes de casa i sense sobre

El conseller també ha explicat que els votants podran portar la seva papereta impresa de casa i que es podrà votar sense sobre. Ha comentat que després d'explicar que malgrat les incautacions de material del referèndum dels últims dies s´ha pogut fer material nou però ha reconegut que hi ha punts en els quals no han pogut arribar els sobres.