El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha assegurat després del discurs del president, Carles Puigdemont, que "no hi ha hagut declaració d'intendència". Per això, ha instat el govern espanyol a deixar de banda els plans per suspendre l'autonomia (155) o declarar l'estat d'excepció (116) i apostar pel diàleg. "Demanem a Rajoy que sigui sensat, és evident que no hi ha hagut DUI i és molt important que no escolti les veus extremistes del seu partit i de Cs que li demanen que suspengui llibertats i ens porti a un estat d'excepció", ha manifestat. Per això, creu que el discurs de Puigdemont suposa "una bona oportunitat" per abordar la situació des "de diàleg i les solucions polítiques". "Si no ho fa, cometria un error gravíssim", ha afirmat.

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha agraït a Puigdemont que hagi actuat amb "seny" i que aposti pel diàleg. A més, considera que "no hi ha hagut declaració d'independència". "Una immensa majoria demana diàleg i pau i Rajoy ho ha d'escoltar", ha manifestat.

Després d'escoltar el discurs de Puigdemont al Parlament, ha instat el govern espanyol a deixar de banda el 155 i el 116 i aposti "per dialogar i, si és necessari, per acceptar una mediació". Iglesias recorda que és el moment "de les solucions polítiques" i que per a la seva formació passen per fer un "referèndum acordat i amb garanties".

"Mentre sigui president, el senyor Rajoy ha de reconèixer que Espanya és plurinacional i que els catalans mereixen ser escoltats", ha valorat. Per a Iglesias, "la pàtria vol pau i no es mereix que el feixisme ressorgeixi disfressat de nacionalisme espanyol". "Espanya és diversa", ha subratllat.