El govern d'Ada Colau va presentar ahir un primer projecte de pressupostos per al 2018 que preveu un volum total de despesa no financera de 2.642,9 milions d'euros, fet que suposa un increment del 2,4% respecte als comptes d'enguany, i 62,4 milions més de recursos disponibles.

El primer tinent d'alcaldia d'Economia, Gerardo Pisarello, va presentar les línies mestres de la proposta que ha de servir de base per obrir negociacions amb la resta de grups municipals per aprovar el pressupost del 2018.

Pisarello va posar èmfasi en el fet que en aquests «moments d'incertesa» la presentació del projecte de pressupostos municipals «vol ser un missatge d'estabilitat i de normalitat institucional i demostrar que aquesta ciutat, aquest ajuntament, continuen treballant, continuen funcionant» la ciutadania i als actors socials, econòmics i culturals.

La proposta que consolida les polítiques prioritàries del govern de Colau des de l'inici del mandat, dirigides a garantir els drets socials i combatre les desigualtats, amb el desplegament entre d'altres mesures del Pla de Barris, el transport públic i la bicicleta com a aposta per a la sostenibilitat.