Almenys 13 persones han mort pels incendis al nord de Califòrnia (Estats Units) que, des de diumenge, han arrasat més de 46.500 hectàrees, segons l'última actualització oferta ahir pel Departament forestal i de protecció contra incendis de Califòrnia.

Les 13 víctimes es van registrar en els focs declarats en els comtats de Sodoma, Mendocino, Napa i Yuba. Les autoritats van explicar que almenys 1.500 edificis van ser destruïts per les flames de 17 incendis diferents que s'han estès per nou comtats del nord de l'estat. L'oficina de l'agutzil del comtat de Sonoma va dir ahir que han rebut informes d'al voltant de 150 persones desaparegudes.

«Estem segurs que moltes d'aquestes persones seran trobades fora de perill i reunides amb els seus estimats, però malauradament estem preparats per a més víctimes», va afegir. Els cossos d'emergència van assegurar que els potents vents que van ajudar a que el foc es propagués amb rapidesa han perdut força, fet que, juntament amb la baixada de les temperatures, va contribuir a què els bombers progressessin en les seves tasques per controlar els incendis. El governador de Califòrnia, Jerry Brown, va declarar dilluns l'estat d'emergència en els comtats afectats pels focs.

Els incendis van començar, per causes que encara es desconeixen, el diumenge a la nit cap a les 22.00 hora local i es van expandir a gran velocitat des del comtat de Napa.