El pilot de l'avió Eurofighter que s'ha estavellat aquest dijous a Albacete ha mort en l'accident. Així ho ha confirmat el president de Castella - La Manxa, Emiliano García - Page, a través del seu compte de Twitter: "Acaben de comunicar la trista notícia. El meu pesar i el de tota la Comunitat de Catella - La Manxa per la mort del pilot a Albacete servint Espanya #12deOctubre".

L'aeronau s'ha estavellat a la base de Los Llanos quan tornava de la desfilada militar que ha tingut lloc aquest dijous a Madrid, coincidint amb el Dia de la Hispanitat. La família del pilot ha apuntat que segurament no ha saltat de la nau per evitar una tragèdia major, al desviar l'avió de la base de Los Llanos, on hi havia molta gent esperant l'aterratge, entre ells, la seva dona i el seu fill.

A la desfilada militar, hi han participat quatre avions de la base que les forces armades espanyoles tenen a Los Llanos, Albacete, i quatre més de Morón de la Frontera , Sevilla.

El president del govern, Mariano Rajoy, es desplaçarà a la base aèria de Los Llanos acompanyat de la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, després de saludar al Rei a la recepció del Palau Reial.