La nena de deu mesos que ha mort presumptament a mans d'un home de 26 anys a Torroella de Montgrí (Baix Empordà) presentava signes d'agressió sexual. Segons fonts pròximes a la investigació, els metges van evidenciar un esquinçament vaginal i de l'anus de la petita, quan la mare la va portar al CAP.

Aquest fet però, s'haurà de corroborar en l'autòpsia que es practicarà aquest dilluns. Per tot plegat, s'investiga al sospitós per un presumpte delicte d'assassinat i un altre d'agressió sexual.

La policia ha estat unes sis hores buscant proves en el domicili que l'agressor compartia amb la mare de la nena i una altra noia de nacionalitat brasilera, que en el moment dels fets no era al pis. També hi havia la germana de la víctima que es troba en bon estat. L'acusat de moment nega els fets i diu que és innocent.

El crim del nadó de deu mesos de Torroella de Montgrí podria comportar també una agressió sexual, i és que els serveis mèdics del CAP van comprovar signes evidents d'aquest delicte en la petita quan la mare la va portar al centre, al veure que no respirava. El principal sospitós i únic detingut és un jove de 26 anys equatorià que compartia pis amb la mare, tot i que no són parella.

Tot plegat va passar cap a quarts de vuit del vespre d'aquest dissabte. Segons fonts properes a la investigació, l'acusat i la mare de la nena estaven junts a dins del domicili amb la víctima i la seva germana, d'uns dos anys. La mare va anar a la cuina i l'acusat s'hauria quedat sol amb les dues menors.

Al cap d'una estona la mare de les criatures va anar a la seva habitació i va veure la petita bocaterrossa i sense respirar. Va ser aleshores quan van cridar a un pastor de l'església evangèlica a la què pertanyen perquè els ajudés. Al comprovar que la nena no es movia la van portar al CAP de Torroella de Montgrí. El sospitós, però, no les va acompanyar.

Intents per reanimar la nena

Allà els metges que van atendre la criatura van intentar reanimar-la, però no ho van aconseguir, malgrat que se li van arriba donar diverses injeccions d'adrenalina. Un cop van certificar que la nena estava morta, els metges van adonar-se d'unes lesions en òrgans genitals, compatibles amb una violació.

Tal i com mana el protocol van avisar de seguida a la policia que es va fer càrrec de la investigació. Tot plegat va portar a detenir el sospitós que va quedar arrestat, i ara se l'investiga per un delicte d'assassinat i un altre d'agressió sexual.

Sis hores d'escorcoll

Durant tot aquest diumenge diversos agents de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) dels Mossos d'Esquadra han estat escorcollant el domicili on residia el detingut i que és propietat de la noia brasilera que conviu amb ells. La policia ha buscat empremtes i altres restes biològiques, així com tot tipus de prova que pugui ajudar a resoldre el cas.

Ho han fet amb el detingut al costat que en tot moment ha estat en actitud tranquil·la i serena, i negant els fets. La mare de la nena morta també ha estat present, tot i que en moments sortia del domicili acompanyada per altres veïns que li feien costat. Pocs minuts abans de les sis de la tarda els Mossos s'han emportat el sospitós que està previst que passi a disposició judicial el proper dimarts al jutjat de La Bisbal.