La cap de llista per Lleida de la CUP i presidenta del grup parlamentari dels anticapitalistes durant la passada legislatura del Parlament, Mireia Boya, ha assegurat que la seva formació va ser advertida que podia ser acusada d'hipotètics atemptats que tinguessin lloc a Catalunya: "Se'ns podia acusar d'algun atemptat amb morts al carrer".

"Se'ns va dir que podia ser violència de falsa bandera lligada al moviment independentista i especialment a l'esquerra independentista", ha afirmat durant una tertúlia de Catalunya Ràdio recollida per Europa Press.

Boya ha donat veracitat a les declaracions de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, qui divendres passat va sostenir que l'Estat havia amenaçat amb morts al carrer si es proclamava la independència: "Ho confirmem. També se'ns va traslladar aquesta inquietud".

La 'cupaire' ha preguntat si el desmentiment del Govern espanyol de les paraules de Rovira és una renúncia a la violència: "Abandonen les càrregues policials i aquestes amenaces? No hem de contestar nosaltres sinó el bloc constitucionalista: PP, PSC i Cs".

També ha qüestionat quina serà la reacció de l'Estat si l'independentisme venç en els comicis del 21 de desembre, convocats per decret del Consell de Ministres després de dissoldre el Parlament en aplicació de l'article 155 de la Constitució.

"Va ser un moviment molt intel·ligent del Govern central", ha afirmat, perquè va donar un estret marge de temps al soberanisme per decidir si concorria en els comicis i si ho feia unit o no.