La Policia Nacional va detenir a Barcelona un home acusat de mofar-se de la mort del fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, i d'amenaçar el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, a través de les xarxes socials.

Segons fonts policials, l'internauta, que va celebrar per Internet la mort de Maza, va ser detingut com a presumpte autor dels delictes d'incitació a l'odi, injúries i amenaces greus.

El ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, va informar ahir de la detenció de l'internauta en un missatge a través del seu compte de Twitter. El jove va ser arrestat dimarts i, després de ser interrogat en una seu policial, va quedar en llibertat, en espera de ser citat pel jutge, segons les fonts. El detingut controlava diversos perfils a les xarxes socials, com Instagram i Twitter, on publicava els missatges utilitzant noms falsos i després tancava els comptes per no deixar rastre de l'activitat.

En diversos missatges, el detingut proferia amenaces contra el delegat del Govern i contra els membres dels cossos i forces de seguretat de l'Estat desplegats a Catalunya amb motiu del referèndum de l'1 d'octubre suspès pel Tribunal Constitucional.

La Policia Nacional va iniciar la investigació que ha conduït a la detenció de l'internauta després de ser advertida del contingut dels missatges que publicava per les xarxes socials gràcies a la col·laboració ciutadana.