La direcció general de la Dona de la conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana estudiarà el contingut dels cartells que promocionen un sopar de Nadal amb les sigles del Sindicat Professional de Policies i Bombers (SPPB) de València i emetrà un informe per avaluar el possible contingut "sexista" del mateixos. Així ho ha donat a conèixer aquest dijous la consellera d'Igualtat i vicepresidenta valenciana, Mónica Oltra, a preguntes dels mitjans sobre la polèmica generada pel contingut de dos cartells amb el logotip del SPBB on apareixen dones amb poca roba i amb les frases "Aquesta vegada t'escorcollaran a tu" i "Intenta apagar aquest foc", convidant al sopar de Nadal del sindicat.

A través d'un comunicat, el SPBB ha remarcat que el sindicat "no organitza ni coordina" l'esdeveniment sinó que ofereix als seus afiliats un descompte en aquest sopar-espectacle. En aquest sentit, indica que la publicitat de l'oferta confeccionada i publicitada pel SPPLB en la seva pròpia pàgina web no conté aquestes imatges i que ha estat l'empresa organitzadora la que ha realitzat dos nous dissenys, que el sindicat considera "inadequat" i que no reflecteix els valors que representa, "especialment a la imatge inadequada, perjudicial i distorsionada que aporta sobre la policia en general, les dones policies en particular i les dones en general".

En aquest sentit, assenyalen que malgrat incloure les seves sigles el sindicat no pot retirar la campanya, i afegeix que des de determinats àmbits polítics i sindicals "s'està difonent de manera interessada". Al respecte, anuncia que està recollint informació en aquest sentit per la responsabilitats que puguin derivar per part seva.

"El Sindicat fa una política activa contínua d'empoderament de les companyes que durant moltíssim temps han hagut de suportar el pes d'una estructura i professió altament masculinitzada i jerarquitzada, sent perfectament conscients de les dificultats que això comporta per a les mateixes en el seu dia a dia, remenant i bandejant actituds de l'estructura policial, prejudicis i tòpics, i que lamentablement situacions com aquesta no ajuden", assenyala.

Per aquest motiu, el sindicat demana disculpes a les dones, "especialment a les companyes, simpatitzants, afiliades i per descomptat delegades del SPPLB que sent perjudicades per aquesta situació en ser aprofitat de manera hipòcrita per altres organitzacions de manera interessada". Així mateix, ha anunciat una investigació sobre el fet i depuració de responsabilitats internes.

L´alcalde de València Joan Ribó ha considerat que el cartell "és profundament masclista, profundament desagradable d'aquests que hauria d´esborrar-se perquè l´ús del cos de la dona com a mer reclam comercial és totalment intolerable". Ribó ha recordat la violència que pateixen cada dia les dones: "ja sigui física, emocional o verbal, però també econòmica o mitjançant determinada publicitat que s´ha d´eradicar. Som una societat compromesa amb la igualtat, i així ho denfesa l´Ajuntament de València".

Per la seva banda, la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha exigit al sindicat SPPLB la retirada immediata dels seus cartells, però també ha demanat una disculpa "especialment amb les agents, amb les dones policies que són professionals i no l'entreteniment de ningú, com pretenen representar aquestes imatges".

"Els policies han de donar exemple en la seua lluita per la igualtat i afortunadament això és el que fa la majoria" ha afegit Anaïs Menguzzato que ha reafirmat "el compromís d'este govern i el meu en la lluita contra el masclisme i la violència de gènere" i ha qualificat estes manifestacions del sindicat SPPLB com a "inacceptables".