El papa Francesc va afirmar ahir que «la presència de Déu també es diu rohingya», i així va pronunciar el terme que no havia articulat fins aquell moment durant el seu actual viatge per consell de l'Església birmana, i després de trobar-se amb un grup d'aquesta perseguida minoria musulmana a Bangla Desh.

«La presència de Déu avui també es diu rohingya. Que cadascú tingui la seva resposta», va dir el papa Francesc en italià després d'haver mantingut una trobada amb 16 membres de la minoria que procedien dels camps de refugiats a la província de Cox's Bazar, on s'han establert en fugir per la brutal persecució que pateixen a Birmània.

Fins ara, el Papa havia evitat dir aquesta paraula, ja que a Birmània podia haver suscitat les reaccions violentes d'alguns extremistes, com li havia aconsellat l'Església local.

Però ahir va concloure, cridant-los amb el nom de la seva minoria, la trobada interreligiosa en què el Sant Pare va participar en el jardí de la seu de l'arquebisbat en la qual hi va haver representants de musulmans, budistes, hinduistes i altres cristians.