Els Mossos d'Esquadra estan investigant l'atac a un habitatge de Balsareny que tenia una bandera espanyola penjada al balcó. Ahir a la matinada hi va haver un incendi al portal del bloc on hi ha el pis, al número 1 del carrer del Nord, que va acabar cremant la porta d'entrada al bloc i va ennegrir la part de sota del balcó on hi ha penjada la bandera. El cas ha tingut molt ressò arreu de l'estat perquè el president del govern, Mariano Rajoy,a Twitter, va atribuir l'incendi a motius ideològics: l'intent de calar foc a la bandera espanyola. Per la seva banda, l'alcalde de Balsareny, Isidre Viu, considera que s'ha volgut «utilitzar políticament» l'incendi.

Suposadament, un o més individus van provocar un incendi al número 1 del carrer del Nord. Una dotació dels Bombers es va desplaçar fins al lloc on havia l'incendi, però el vigilant municipal ja havia apagat les flames amb un extintor. El foc va originar molt de fum a l'escala i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va haver d'atendre un dels veïns per inhalació de fum, però ningú va ser evacuat a cap centre hospitalari.

Els Mossos d'Esquadra han iniciat una investigació per aclarir els fets arran de l'eco que ha tingut en els mitjans de comunicació, després que Rajoy truqués als inquilins de l'habitatge, però la policia catalana assegurava, ahir a la tarda a Regió7, que ningú havia presentat cap denúncia. Els Bombers informaven que havien cremat papers al portal de l'immoble afectat i que es van encarregar de ventilar totes les plantes del bloc.

Rajoy ofereix ajut

Rajoy va oferir l'ajuda de la Delegació del Govern als llogaters de l'habitatge on tenen la bandera espanyola, segons ha explicat el PP. Fonts del partit van qualificar el succés d'«atemptat». Arran del succés, Rajoy i el candidat del PPC a la Generalitat, Xavier García Albiol, van mostrar «solidaritat» en una conversa telefònica amb una de les persones que viu a la casa, Cristina Arias, que li va explicar que el més petit dels tres fills, de dos anys, estava dormint quan es va produir l'atac. Aquestes fonts han indicat que Rajoy ha trobat «molt sencera» la cap de família, que s'ha mostrat molt agraïda per les trucades de García Albiol i Rajoy, que en va fer referència en un acte del partit celebrat a Mataró.

L'alcalde del municipi explicava ahir a Regió7 que encara no s'havia pogut posar en contacte amb la família d'aquest bloc i va dir que cal esperar a saber què conclou la investigació dels Mossos d'Esquadra perquè «encara no se sap al cent per cent si ha estat provocat o no i quines són les causes». «Afortunadament ha estat un incendi petit», remarcava, tot recordant que al bloc viuen també altres veïns. La família que té la bandera espanyola al balcó viu en el primer pis.