El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha dictat la interlocutòria de llibertat dels consellers destituïts Carles Mundó, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Dolors Bassa i Meritxell Borràs un cop han dipositat les fiances de 100.000 cadascun imposades pel jutge per poder sortir de la presó. Després d'aquesta decisió judicial, dos funcionaris es dirigeixen cap a les dues presons on estan els sis investigats per comunicar als centres penitenciaris d'Estremera i Alcalá-Meco la seva posada en llibertat. A més, els funcionaris comunicaran als consellers destituïts les mesures cautelars que el jutge els ha imposat un cop quedin en llibertat.

Aquestes mesures són compareixences setmanals davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) o el jutjat o tribunal de la seva conveniència, comparèixer davant del Tribunal Suprem sempre que se'ls cridi, la prohibició de sortida del territori espanyol i la retirada del passaport, que hauran de lliurar abans d'aquest dimarts a les 14.00 hores.

El fiador dels imports per valor total de 600.000 euros ha estat Marcel Padrós, tresorer de l'ANC. De fet, els diners han sortit de la caixa de solidaritat de l'Assemblea i d'Òmmium Cultural i Padrós ha lliurat personalment els sis xecs en una oficina del Banc Santander a Barcelona.

Està previst, doncs, que en les properes hores tots sis surtin de les presons d'Estremera i Alcalá-Meco. Un cop el funcionari faci arribar l'ordre del jutge, Institucions Penitenciàries haurà de tramitar la sortida de presó.