Carles Mundó, conseller de Justícia destituït per l'executiu de Mariano Rajoy en aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola, ha mostrat a través de Twitter un "agraïment infinit" pel suport rebut mentre ha durat el seu captiveri a la presó madrilenya d'Estremera per ordre de l'Audiència Nacional. Mundó ha sortit avui del centre penitenciari al costat dels consellers també destituïts Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Turull després que el Tribunal Suprem hagi revisat les condicions de l'empresonament. En canvi, el Suprem ha mantingut tancats el vicepresident Oriol Junqueras, el conseller Joaquim Forn i els líders de la societat civil Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. "Després de 33 dies i 33 nits recuperem la llibertat. Un agraïment infinit pel suport rebut i una tristor immensa pels companys empresonats".

A més, Mundó ha tingut un record pel seu company de cel·la, encara empresonat, Oriol Junqueras.

Raül Romeva, conseller d'Exteriors de la Generalitat destituït per l'executiu espanyol en aplicació de l'article 155, ha fet una crida a través de Twitter a dignificar Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez en les eleccions del 21 de desembre. Romeva ho ha dit a través de Twitter poc després de sortir de la presó d'Estremera, on estava empresonat per ordre de l'Audiència Nacional. El cas, en mans ara del Tribunal Suprem, ha estat revisat pel magistrat que el porta, que ha decidit revocar la presó sense fiança per a ell i per als també consellers destituïts Carles Mundó, Josep Rull i Jordi Turull, però mantenir-hi Junqueras, Forn, Cuixart i Sànchez. "Gràcies per haver-hi estat sempre, us hem tingut al costat en tot moment. Avui sortim de la presó però ho fem sense l'Oriol, sense el Joaquim, sense els Jordis. Pensem en ells, cuidem-los cada dia i, sobretot, dignifiquem-los el 21 de desembre. Que guanyi la democràcia", ha escrit Romeva.

Per la seva banda, Jordi Turull i Josep Rull també han volgut escriure i agrair el suport de la gent que els hi ha donat suport.