Els consellers cessats pel 155 Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva i Carles Mundó han sortit aquest dilluns de la presó d'Estremera a dos quarts de set de la tarda, un cop fet efectiu el pagament de les respectives fiances, fixades en 100.000 euros per a cadascú pel jutge Pablo Llarena. Abans, a les 4 de la tarda, han quedat en llibertat les exconselleres Dolors Bassa i Meritxell Borràs, que eren a la presó d'Alcalá-Meco.

Els sis es trobaven en presó preventiva des del passat 2 de novembre pels delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons. Tant a les portes d'Estremera com d'Alcalá-Meco, l'escena ha estat similar, amb familiars i diversos diputats d'ERC i del PDeCAT esperant a fora per rebre'ls. En el cas de Bassa i Borràs han sortit en furgoneta, que ha fet una breu aturada just a la sortida perquè hi entressin els familiars més propers, la mare de Borràs i els dos fills de Bassa.

Turull, Rull, Romeva i Mundó surten de la presó d'Estremera

Turull, Rull, Romeva i Mundó surten de la presó d'Estremera

Oriol Junqueras i Joaquim Forn són ara els exmembres del Govern que queden dins d'Estremera després que aquest dilluns el jutge del Tribunal Suprem hagi decidit mantenir la presó preventiva per a ells. La mateixa decisió que també ha pres per a Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, que són a la presó de Soto del Real.

L'ANC diposita els 600.000 euros de fiança

El fiador dels imports per valor total de 600.000 euros ha estat Marcel Padrós, tresorer de l'ANC. De fet, els diners han sortit de la caixa de solidaritat de l'Assemblea i d'Òmmium Cultural i Padrós ha lliurat personalment els sis xecs en una oficina del Banc Santander a Barcelona.