Els quinze membres del secretariat nacional de la CUP van notificar ahir a la militància la seva decisió d'abandonar l'òrgan executiu per obrir un «procés de renovació» que afronti el període que s'obrirà després de les eleccions del 21 de desembre.

Els membres del secretariat nacional de la formació anticapitalista ja van anunciar dissabte en la reunió del Consell Polític la seva decisió de dimitir, tot i que ja va ser adoptada per unanimitat en la reunió que l'òrgan executiu va celebrar el 27 de novembre.

Segons va informar ahir la CUP a la seva pàgina web, «el secretariat nacional entén que les eleccions del 21 de desembre són l'últim repte que afronta com a equip de treball, després de 18 mesos de labor col·lectiva».

«Aquest és el període que s'havia marcat per encapçalar l'organització l'agost passat i, coincidint amb el final d'aquesta legislatura forçat per l'aplicació del 155, el secretariat actual creu que és el millor moment perquè l'organització es doti d'un nou equip de militants que afrontin els mesos venidors amb tot l'impuls necessari», afegeix la nota.

La CUP precisa que aquest canvi «no significa que part dels actuals membres del secretariat nacional no puguin presentar-se, bé sigui en la candidatura col·lectiva o de forma individual, en el procés intern de renovació».

Aquest procés, anuncien, s'iniciarà entre el 10 i el 20 de desembre de l'any vinent.