05 de desembre de 2017
05.12.2017
40 Años
40 Años

El jutge ordena entrar l'11 de desembre al Museu de Lleida per retornar les 44 peces de Sixena

El jutge autoritza l'entrada al museu de tècnics, personal contractat per al trasllat i Policia Judicial

06.12.2017 | 15:45
Una de les peces.

El magistrat substitut del Jutjat d'Instrucció número d'Osca ha ordenat entrar al Museu de Lleida per fer efectiu el lliurament de les 44 peces del monestir de Sixena pendents de la seva devolució a Aragó, «si no han estat estat lliurats abans».

En la seva providència, el jutge autoritza l'entrada al museu dels tècnics del Govern aragonès, del personal contractat per al trasllat i de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil per garantir el procés de manipulació i embalatge de les peces, i la seguretat de l'operació.

El magistrat, que acorda mantenir en secret el pla d'entrada, extracció de les peces i posterior trasllat fins a Aragó dels béns del cenobi a fi de «no comprometre la seguretat i el bon fi de dispositiu», adverteix que qualsevol acte contrari a l'execució de l'ordre podria ser constitutiu de delictes de desobediència o contra l'administració de justícia.

La Guàrdia Civil, facultada

A més a més, faculta la Guàrdia Civil a «exigir» la col·laboració d'altres forces de seguretat com la Policia Nacional, la Guàrdia Urbana de Lleida i els Mossos d'Esquadra, «si calgués» per portar a terme el desenvolupament de l'operatiu.

La decisió adoptada es fa en vista de la «detallada» descripció de les peces aportada pel Govern aragonès, del pla previst per a una correcta execució de l'embalatge i trasllat de les peces, del cronograma presentat per la Guàrdia Civil per coordinar tot l'operatiu i del vistiplau donat pel ministre de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, al compliment de l'ordre.

També acorda informar de l'ordre al Museu de Lleida Diocesà i Comarcal a través de la Policia Judicial a fi que presti «la necessària col·laboració per portar a bon fi l'acordat».

La mateixa data

La data plantejada pel magistrat per accedir al Museu de Lleida per fer efectiu el lliurament de les peces és la mateixa que va sol·licitar el Govern aragonès per al compliment de l'ordre d'execució de la sentència del 2015 que va condemnar la Generalitat i el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) a tornar els béns que se'ls havien reclamat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18