Segon dia complet de campanya electoral i segona intervenció dels consellers destituïts Jordi Turull i Josep Rull en el seu tercer dia fora de la presó. Els dos candidats de la llista de Junts per Catalunya (JxCat) van explicar com han passat els més de 30 dies empresonats. En una entrevista a Rac1, abans d'anar a Amer per donar el seu «escalf» a la família de Puigdemont, Turull va subratllar que «haver compartit cel·la amb Rull et fa la vida més agradable». Per contra, va recordar que l'expresident de l'ANC i número dos de JxCat, Jordi Sànchez, i el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, continuen empresonats i en mòduls separats: «T'adones que per als Jordis ha de ser molt més difícil».

Al seu torn, Rull va argumentar a Catalunya Ràdio que ell i Turull no es van voler aïllar a la presó ni presentar-se allà com a «presos polítics». «Ens vam integrar de manera molt ordinària en el dia a dia», va apuntar. A més, va assegurar que la presó és «molt dura» i va explicar anècdotes sobre com va fer que la seva estada a la presó fos més fàcil, ja que es van apuntar a tres cursos, un de fitnes, un altre de francès i un tercer d'enquadernació. «Ara ja sé com fer llibres i llibretes», bromejava.

Rull també va relatar vivències aspres, com que durant el seu trasllat a la presó es va trobar amb un funcionari que li va dir que es «podriria» a la presó, que li van treure les ulleres sense les quals no veu res i que li van fer desprendre's del seu anell de casat.

També el conseller de Territori cessat va presumir de la seva bona mà amb el ping-pong, esport que jugava dues hores cada dia amb un reclús del Vietnam. Finalment, va sentenciar que hi ha «marge per al diàleg», fins i tot amb l'Estat que els ha empresonat.

Per la seva part, Turull, que va ser president del grup parlamentari de JxS, va agrair les cartes que ha rebut en aquest mes en presó preventiva i va relatar els moments «durs» que ha viscut. També va comentar que alguns presos els van recomanar que s'apuntessin a activitats fora del mòdul perquè tots els exconsellers que eren a Estremera poguessin coincidir, però que no se'ls va permetre, en primer lloc, per raons de seguretat. Turull va precisar que també se'ls va denegar aquesta possibilitat per evitar que algú tingués la temptació de fer negoci buscant una foto conjunta de tots els exconsellers. Turull, número quatre de la llista de Junts per Catalunya, també va explicar que encara que moltes persones li recomanen ara que descansi ell vol estar «fent campanya 24 hores al dia».