El secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, va acusar ahir el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, de tenir com a «principal interès» impedir que el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, presideixi la Generalitat. En declaracions a Efe, Illa va sortir al pas de la reflexió feta per Iglesias en una conversa informal amb periodistes durant l'acte oficial del dia de la Constitució al Congrés.

Iglesias veu grans possibilitats que el resultat de les eleccions del 21-D a Catalunya faci impossible qualsevol pacte de govern i que, per tant, calgui anar a una repetició electoral davant la falta d'acords d'investidura. «De les paraules d'Iglesias es dedueix que no vol que un socialista arribi a la presidència de la Generalitat», va denunciar Illa.

Al matí, el candidat socialista, Miquel Iceta, va recalcar el seu «compromís» amb la reforma de la Carta Magna i va advertir, en una al·lusió implícita a PP i Ciutadans, que «només els que estimen de veritat la Constitució volen reformar-la per tal que visqui molts anys». El líder del PSC va recordar que, passats 39 anys de la Carta Magna espanyola, han passat «moltes coses noves» que han d'«incorporar-se» al text constitucional, així com «revisar coses que no han funcionat bé i encarar reptes de futur».